De WAVE

Heb jij het gevoel vast te zitten in gewoonten, overtuigingen, verlangens of gedrag? Is het voor jou meer dan genoeg geweest en wil je er nu echt vanaf? Dan is de WAVE een welkom en belangrijk handvat voor jou!  Populair gezegd is het een methode voor 'loslaten'.

Joke heeft deze methode ontwikkeld vanuit haar eigen ervaringen en verwerkingsproces. De WAVE gaat ervan uit dat alles een golfbeweging is: iets komt en gaat ook weer, in principe vanzelf.
Een probleem is geboren wanneer wij emoties, lichaamsspanning, pijn en overtuigingen vastzetten. De stagnatie die dan ontstaat versterkt de heftigheid van dat waar we aan vasthouden. Door koppelingen te maken tussen mentale, fysieke en emotionele beleving, kan de heftigheid geneutraliseerd worden.  Zodra dit gebeurd is voel je een keuzevrijheid waar je eerder niet bij kon. 

Niet zelden geeft de WAVE verrassende resultaten. Wanneer bijvoorbeeld een vastzittende overtuiging geneutraliseerd is, gebeurt het vaak dat een cliënt in de lach schiet om zijn of haar eerdere zorgen. Het is dan ook fijn om deze methode met een dikke knipoog toe te passen! 

Er is een aantal valkuilen die tijdens het leren van de WAVE meermalen aan de orde komt. Nadat je dit geleerd hebt te doorzien kun je er zelf mee verder. Voor velen, inclusief mijzelf, is dit een levens-veranderend hulpmiddel geworden, een tweede natuur en een way of life.

Waarnemen - Aanvaarden - Veranderen - Evalueren