Alles begint met ja!

Ja, voor jezelf  -  Ja, voor jouw leven; schaduw en licht.Visie

Mental coaching bij JaPartner gaat over de kunst van leven.

Wanneer je de kunst van leven beheerst, ben je open, in rust en in kracht. Je kunt meebewegen in situaties terwijl je je eigenheid en grenzen moeiteloos behoud. Je hebt leren verwerken en schuwt niet langer oprecht contact. Je kunt voorbij woorden luisteren, voorbij situaties kijken en communiceren op manieren die ontvangen worden. Bovenal bepalen omstandigheden en andere mensen niet langer jouw geluk. Je ervaart geluk als vertrouwen, acceptatie en harmonie diep in jezelf. Balans is waar je steeds weer op uitkomt.

Een betekenisvol en vervuld leven is jouw Ja!


Missie

Ik ben geraakt door de roeping om door maskers, rollenspellen en illusie heen te breken. 
Door diverse persoonlijke ervaringen en inzichten ben ik mijn leven gaan zien als een groot toneelstuk. Een toneelstuk of film, waar mensen, ook de mensen die dichtbij staan èn ikzelf, in een 'rol' zitten. Slechts onze buitenkant tonen wij de wereld en onbewust werken we hard om die buitenkant in stand te houden. Met zelfbedrog en -manipulatie tot gevolg.
Van jongsaf aan, zag ik door de rollen en maskers heen, ik zag soms flarden van 'de binnenkant' van mensen. Als iemand héél boos of onredelijk deed, dan zag ik soms héél kort het gefrustreerde jongetje of meisje dat daar achter zit. Wat was dat verwarrend! Want over het algemeen begreep ik niet wat ik waarnam. Met vallen en opstaan kreeg ik meer inzicht en begrip...
Vooral de geboortes van mijn kinderen, wie zij zijn, wat zij nodig hebben en wat zij mij daarmee brengen, waren het laatste zetje dat ik nodig had. Vanaf toen had ik voldoende om volledig verantwoordelijkheid te kunnen nemen voor al wat ik ervaar en waarneem, vooral de verschillen die ik herkende in het gat tussen ervaren en waarnemen

Gedurende mijn leven en bovenal na dit 'ontwaken' voel ik een sterke roeping om 'de ander' te helpen ontwaken uit 'de film' en contact te maken met zichzelf en het leven, voorbij de rollen die hij of zij vervult. 

Kleine kanttekening is, dat ik werk met mensen die hier aan toe zijn. Mensen die van binnen schreeuwen door de scheurtjes in hun masker, mensen die willen uitbreken, simpelweg omdat ze er aan toe zijn. Ik hoor je, en begeleid je voor een deel op dit moedige pad.